Καλοκαιρινή περιήγηση των δασκάλων της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" στην Κίνα

Αυγ 28 at 1:52

Το καλοκαιρινό ταξίδι των δασκάλων της Πηγής του Νεαρού Δάσους στην Κίνα ήταν ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία... Αυτή την φορά κατάφερε να ολοκληρωθεί μια προσπάθεια ετών που πλέον επισημοποιεί τους δασκάλους των σχολών μας ως "πνευματικά παιδιά" του ιστορικού ναού Σαολίν...

Οι δάσκαλοι αφού δέχτηκαν αρχικά την θερμή υποδοχή του αρχιεκπαιδευτή του ναού Σι Γιάν Σουάν 释延炫, την επόμενη μέρα, παραβρέθηκαν στην ετήσια δημόσια συζήτηση για το Τσαν, όπου λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτεροι διανοητές μοναχοί από διάφορα μοναστήρια της Κίνας. Την εκδήλωση εισηγείται ο ίδιος ο ηγούμενος του ναού, Σι Γιούνγκ Σιν 释永信  (δείτε σχετικά εδώ).

Στο προσεχές διάστημα οι δάσκαλοι των σχολών Ηρακλείου, Σεπολίων και Κορίνθου είχαν την τιμή να λάβουν κατ' ιδίαν την ευλογία του ηγούμενου του ναού Σαολίν Σι Γιόνγκ Σιν στο να αντιπροσωπεύουν πλέον επίσημα στη χώρα μας το Σαολίν ακολουθώντας την γενεαλογία του ίδιου του ναού. Για τον λόγο αυτό, τιμής ένεκεν και μετά από ένα σύντομο τελετουργικό, έλαβαν όνομα της 34ης γενιάς των μοναχών Σαολίν "Γιάν" (延 Yán), καθώς και τα σχετικά επίσημα πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός.
 
Η επαφή των Ελλήνων δασκάλων  με τον ηγούμενο  του ναού ήταν ιδιαίτερα επικοικοδομητική καθώς το ενδιαφέρον του για την πορεία του Σαολίν στην χώρα μας ήταν έκδηλο.Οι δάσκαλοι, γνωστοί πλέον στον σεβασμιότατο τόσο από την περσινή εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών τους στον ναό όσο και από τα πανευρωπαϊκά συνέδρια που λαμβάνουν μέρος όντας μέλη της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σαολίν (26/2012), ενημέρωσαν για την πορεία των σχολών της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" καθώς και ενημερώθηκαν για τα τυπικά που αφορούν τις υποχρεώσεις τους.
 
Να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή, έχει την άδεια του σεβαστού μας δασκάλου Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 μετά από σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί του. Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν τόνισε την ανάγκη να γίνονται όλες οι απαραίτητες δράσεις που  πιστοποιούν την στενή μας σχέση με τον ναό Σαολίν και ειδικά με τον ίδιο το ηγούμενο που στέκεται αρωγός του έργου όλων μας. Ωστόσο επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάνεται η ουσία στους τίτλους γιατί όλα στο Κουνγκ Φου μετρώνται στην "ικανότητα" των δασκάλων των σχολών καθώς και στη "σκληρή δουλειά" των μαθητών τους... 
 
Οι δάσκαλοι κατά την παραμονή τους στον ναό ακολούθησαν πιστά το μοναστικό πρόγραμμα και έλαβαν γνώση ιδιαίτερων παραδοσιακών τεχνικών του Σαολίν Κουνγκ Φου κατευθείαν από τους δασκάλους του ναού.
 
Κατά την διάρκεια αυτού του ταξιδιού δεν έλειψαν επίσης και οι επαφές με παλιές γνώριμες αυθεντίες... Εκτός από τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν, έγινε επίσκεψη στη σχολή του δασκάλου Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨 όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαζί του, όπως επίσης έγινε και με τον δάσκαλο Σι Ντε Σου 释德书 που αυτόν τον καιρό, βρέθηκε να διδάσκει σε μεγάλη σχολή στη Ντενγκ Φενγκ.

Φυσικά από το ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείψει η καθιερωμένη εκπαίδευση των δασκάλων στην "πηγή" του Τάι Τσι,  στο χωριό Τσεν Τζιά Γκου, που όπως κάθε χρόνο, διέμειναν και εμβάθυναν στην τέχνη της "Ύψιστης Αρχής" κάτω από την έμπειρη επίβλεψη του δάσκαλου Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 στο ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλόξενο κλίμα του σπιτιού του.

Οι γνήσιοι και αυθεντικοί δάσκαλοι ήταν και θα είναι για πάντα εμπνευστές και οδηγοί μας. Όλοι τους μοιράστηκαν την σοφία και την γνώση τους με γενναιοδωρία και τους ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά...

 

Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών