6η (2η Διεθνείς) εξόρμηση Σαολίν Κουνγκ Φου Τάι Τσι και Τσι Κουνγκ
Επικοινωνήστε 14.00 - 16.00   693 6 929 950
 

6η (2η Διεθνείς) εξόρμηση Σαολίν Κουνγκ Φου Τάι Τσι και Τσι Κουνγκ

Ολοκληρώθηκε η 6η διεθνής ετήσια θερινή κατασκήνωση ευεξίας για το μυαλό και το σώμα που βασίζεται στους αρχαίους πολιτιστικούς θησαυρούς του Σαολίν Κουνγκ Φου (Kung Fu), του Τάι Τσι Τσουάν (Tai Chi) & του Τσι Κουνγκ (Qi Gong), που πραγματοποιήθηκε 1-8  Ιουλίου 2018. Στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της ορεινής Κορινθίας, ο δάσκαλος της «Πηγής του Νερού Δάσους» Κορίνθου, Χρήστος Παναγόπουλος (Yan Shan), μοιράστηκε τις γνώσεις του με τους φιλοξενούμενους που φέτος, εκτός από την Ελλάδα ήρθαν και από 8 επιπλέον χώρες: Ισραήλ, Σλοβενία, Βέλγιο, Φιλανδία, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Ρωσία και Πολωνία.
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτό το έτος αποτελούνταν από κλασικές μορφές παραδοσιακού Σαολίν, Τάι Τσι & Τσι Κουνγκ. Το καθημερινό πρόγραμμα, βασισμένο στο τρόπο ζωής των μοναστηριών και των σχολών της Κίνας περιελάμβανε ασκήσεις Τσι Κουνγκ όπως το Σι Σούι Τζίνγκ (Καθαρισμός εγκεφάλου και των οστών), Γιν Τζιν Τζινγκ (Αλλαγή τενόντων και μυών), Γου Τσιν Σι (Μίμηση των πέντε ζώων για τη ρύθμιση των εσωτερικών οργάνων), Λίου Τζίου Τζιέ (6 Θεραπευτικοί Ήχοι) και Μπα Ντουάν Τζιν (Οκτώ Κομμάτια Μεταξιού) καθώς επίσης και εκπαίδευση σε βασικές φόρμες Σαολίν Κουνγκ Φου και Τάι Τσι.
 
Εκτός από τη βασική εκπαίδευση, κάθε βράδυ συνοδευόταν από μια ειδική δραστηριότητα που έδινε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με διαφορετικά ενδιαφέροντα, όπως θέματα σχετικά με το πνεύμα, το σώμα και την υγεία όπως βασικές τεχνικές μασάζ για ευεξία, ήσυχο κάθισμα (Chan) - πεζοπορικές διαδρομές στην γύρω περιοχή, επισκέψεις σε λίμνες Δόξα (Φενεός) & Στυμφαλίας και σε άλλα ενδιαφέροντα μέρη της περιοχής. 
 
Οι συμμετέχοντες στο τέλος της εκπαίδευσης παρουσίασαν τη δουλειά τους, ατομικά και ως ομάδα και έλαβαν πιστοποιητικό για την συμμετοχής τους στη φετινή εξόρμηση από τον δάσκαλο της 34ης γενιάς Σαολίν, Χρήστο Παναγόπουλο (Yan Shan).
 
Η φετινή μας κατασκήνωση σίγουρα άφησε στο μυαλό και την καρδιά των συμμετεχόντων την καλύτερη δυνατή εμπειρία γιατί εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα ήταν και μια πολυπολιτισμική συνάντηση καθώς οι συμμετοχές, προς τιμή μας, όπως είπαμε ήταν από διαφορετικές χώρες. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και να συναντηθούμε πάλι όλοι μαζί σύντομα ... Το Σαολίν και το Τάι Τσι μας ενώνει παγκοσμίως!