Υπεύθυνος εκπαίδευσης Δάσκαλος - Προπονητής, Χρήστος Παναγόπουλος
Επικοινωνήστε 14.00 - 16.00   693 6 929 950
 

Υπεύθυνος εκπαίδευσης Δάσκαλος - Προπονητής, Χρήστος Παναγόπουλος

Ο δάσκαλος...

Ένας πραγματικός δάσκαλος διδάσκει με την παρουσία του και μόνο... δίχως πολλά λόγια, η στάση ζωής του μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη, έτσι ο σεβασμός προς αυτόν, δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται με τρόπο φυσικό. Ο σεβασμός με τον καιρό γίνεται αγάπη και αυτή η αγάπη είναι το "φως" στο μονοπάτι της προσωπικής μας ανάπτυξης.
-Σι Γιαν Σαν
Σαολίν
  • Η τέχνη των ασκητών Σαολίν
Shaolin Kung Fu
Τάι Τσι
  • Η Γροθιά της "Ύψιστης Αρχής"
Tai Ji
Τσι Κονγκ
  • Η καλλιέργεια της ζωτικής μας δύναμης
Qi Gong
Τσαν (Zen)
  • Η "ουσία" της στιγμής
Τσαν (Zen)

Ο δάσκαλος της σχολής Παναγόπουλος Χρήστος, 34ης γενιάς μάχιμων Σαολίν (Γιάν Σαν), εδώ και 25 χρόνια ερευνά, μαθαίνει και σαν σκοπό της ζωής του έχει βάλει να μεταφέρει στους μαθητές του ατόφια την γνώση και την σοφία των τεχνών του Σαολίν Κουνγκ Φου, του Τάι Τσι και του Τσι Κουνγκ από τους πιο καταξιωμένους και αυθεντικούς δασκάλους του είδους. Ιδιαίτερα από το 2006 κάνει ένα σκληρό και δύσκολο ταξίδι ψάχνοντας τα μονοπάτια και τα ιδιαίτερα μέρη που γεννήθηκαν οι πολεμικές τέχνες της Κίνας. Κάθε χρόνο διαμένει για εκπαίδευση στα μοναστήρια και τις διάσημες σχολές του Σαολίν Κουνγκ Φου και βέβαια στην ίδια την γενέτηρά του, τον ναό Σαολίν στην επαρχία Χενάν. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2011, εχει διαμείνει για εκπαίδευση πάνω από 6 φορές στο χωριό που γεννήθηκε το Τάι Τσι, Τσεν Τζιά Γκου.

Μένοντας στην ουσία των πραγμάτων και μακριά από κάθε είδους υπερβολές, η φιλοσοφία του είναι να γίνει το δύσκολο - εύκολο ώστε να καταφέρει να επωφεληθεί από αυτή την γνώση κάθε ασκούμενος και λάτρης των τεχνών του αυθεντικού Κουνγκ Φου, του Τάι Τσι και ακόμη πιο βαθιά από την τέχνη του Τσι Κουνγκ - της εσωτερικής καλλιέργειας.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος είναι πιστοποιημένος προπονητής από την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου εγγεγραμμένος στο μητρώο προπονητών που έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από την ΓΓΑ, με αριθμό ΑΑ757. Είναι πτυχιούχος γραφίστας & εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Ο Ναός του Νεαρού Δάσους - Η Ιστορία του Σαολίν Κουνγκ Φου" με ISBN 978-618-81022-0-0 και υπεύθυνος σχεδιασμού και επιμέλειας κειμένων των ιστοτόπων και www.taiji.com.gr, επίσης αρθρογραφεί στο blog.σαολιν.gr καθώς και στον "Πανελλήνιο Οδηγό Πολεμικών Τεχνών".

Επίσης σημαντικές στιγμές της σχολής μας μπορείτε να βρείτε στο κανάλι της σχολής στο www.youtube.com/user/shaolincorinth και στην σελίδα της σχολής http://σαολιν.gr/corinth.aspx.