Μια διαφορετική προσέγγιση άσκησης...
Επικοινωνήστε 14.00 - 16.00   693 6 929 950
 

Μια διαφορετική προσέγγιση άσκησης...

Η Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου & Τάι Τσι "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 8 Οκτωβρίου 2007 στον Συνοικισμό της Κορίνθου. Τα χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του τοπικού κόσμου για το παραδοσιακό Σαολίν για μια τέχνη άγνωστη στην περιοχή, αλλά και το ότι αυτό το ενδιαφέρον το υποστηρίζει εμπράκτως με το αποτέλεσμα που έχει στο κοινό του.

Ο τρόπος και η μεθοδολογία της εξάσκησης προέρχεται από την μακροχρόνια πείρα και παράδοση του  Σαολίν Κουνγκ Φου και της κουλτούρας της φιλοσοφίας του Τσαν (Ζεν).

Η σχολή ακολουθεί το εκπαιδευτικό σύστημα των σχολών και των μοναστηριών παραδοσιακής άσκησης Σαολίν, Τσι Κουνγκ & Τάι Τσι που εφαρμόζεται εδώ και πολλούς αιώνες στην Κίνα.

Ως βασικό στόχο έχει να προσεγγίσει διάφορα επίπεδα δυνατοτήτων των ασκούμενων ξεχωριστά ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα εξατομικευμένη δουλειά εκμεταλλευόμενοι ταυτόχρονα τη δυναμική της ομάδας.

Η εξάσκηση στο Σαολίν Κουνγκ Φου έχει μια μεγάλη γκάμα από οφέλη. Πέραν του ότι είναι μια ολοκληρωμένη μαχητική τέχνη, οι ασκήσεις βοηθούν να δυναμώσει ισορροπημένα το σώμα και να βελτιώσουν την αντοχή και την ελαστικότητά του. Αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση, την πειθαρχία βελτιώνοντας συνολικά την υγεία προσφέροντας ιδιαίτερη ευεξία.

Το Σαολίν Κουνγκ είναι μια αυστηρή κατάρτιση την οποία ασκούν οι μαχητές μοναχοί του βουδιστικού παρακλαδιού του "Τσαν" (ή Ζεν) και έχει την έδρα του στην επαρχία Χενάν της Κίνας. Ο διάσημος ναός Σαολίν έχει ιστορία πάνω από 1500 χρόνια και και οι μελέτες του ανάμεσα σε άλλα εστιάζονται στην καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος. Η πρακτική του ως εκ τούτου αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας εστιάζοντας και στην ψυχική διάθεση. Φυσικά όλα εξαρτώνται από το ενδιαφέρον και το επίπεδο της αφοσίωσης του καθενός που το ασκεί, αλλά τα οφέλη πραγματικά είναι απεριόριστα για όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών συνεχίζει να το ασκεί αρκετά χρόνια.

Κάντε το πρώτο σας δοκιμαστικό μάθημα σήμερα για να δείτε τα αποτελέσματα στον εαυτό σας.


Δρώμενα της σχολής

Η σχολή για να παροτρύνει και να διαδώσει το πνεύμα του Σαολίν και του Τάι Τσι οργανώνει διάφορα πολιτιστικά και αγωνιστικά δρώμενα όπως παρουσιάσεις, παραστάσεις, προβολές, διαλέξεις, εκπαιδευτικές ημερίδες, πολυήμερες εξορμήσεις (camp) καθώς συμμετέχει και διοργανώνει αγώνες καθώς είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου.


Σε ετήσιο κύκλο γίνονται:


Εκπαίδευση
  • Εκπαιδευτική ημερίδα κάθε Νοέμβριο με σημαντικούς δασκάλους
  • Πολυήμερη εκπαιδευτική εξόρμηση σε κατασκήνωση τον Ιούλιο
  • Ανοιχτή συνάντηση στην "Παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι" το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου (ελεύθερη συμμετοχή).
  • Το εαρινό πρόγραμμα "ΤΑΙ ΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" Μάιος -  Ιούνιος Κυριακές στην Ακροκόρινθο (ελεύθερη συμμετοχή).

Παρουσιάσεις
  • Εντός της σχολής, την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών
  • Παρουσίαση από το παιδικό - εφηβικό τμήμα. Εκτός της σχολής κάθε τέλος σεζόν.

 

Σε ευρύτερο κύκλο γίνονται:

  • Κάθε τρία χρόνια μια μεγάλη παράσταση εκτός σχολής από όλα τα τμήματα
  • Σχεδόν κάθε χρόνο εκπαιδευτικά ταξίδια στην Κίνα


Σημαντικές παρουσιάσεις που έχουν γίνει στην Κόρινθο:

1η Παρουσίαση Παραδοσιακού Σαολίν) τον Ιούλιο του 2011 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Κορίνθου
2 Παιδικές παρουσιάσεις στο θέατρο του δημαρχείου Κορίνθου τον Ιούλιο του 2012 και στην Ακροκόρινθο τον Ιούλιο του 2013.
Παιδική παρουσίαση στα πλαίσια "Δράσεις ενάντια στην παιδική παχυσαρκία" του Δήμου Κορινθιών.
Παράσταση "Η Παράδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου" το 2014 στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου.
Ανοιχτή παρουσίαση "The Little Shaolin Warriors" το 2015 στον Ξενία Αρχαίας Κορίνθου.
Εφηβική παρουσίαση το 2016 στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου στο εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ.

Όραμα

Ο στόχος στα επόμενα χρόνια είναι να φτιαχτεί στην Κόρινθο ένας ιδιαίτερος χώρος σχεδιασμένος ειδικά για της εξάσκηση όλων των πολιτιστικών δρώμενων της κουλτούρας του παραδοσιακού Σαολίν και προς αυτό το στόχο βρίσκεται ένα κτίριο υπό ανέγερση.