Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κίνα το 2018
Επικοινωνήστε 14.00 - 16.00   693 6 929 950
 

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κίνα το 2018

Ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου στην Κίνα που φέτος, εκτός από το πολιτιστικό κομμάτι της γνώσης και της εμπειρίας της κουλτούρας του Σαολίν Κουνγκ Φου και του Τάι Τσί, είχε και την αποστολή να ενισχύσει και τη γνώση στο αγωνιστικό τμήμα της τέχνης του Σάντα (Κινέζικης Πάλης) στη σχολή της Κορίνθου.
 
Η φετινή αποστολή στην Κίνα συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε 1-15 Απριλίου 2018 όπου με οδηγό τον δάσκαλο Χρήστο Παναγόπουλο (Γιάν Σαν), τρεις μαθήτες εκπαιδεύτηκαν στο ναό Σαολίν και στο χωρίο Τσεν Τζιά Γκόου, από μια εβδομάδα. 
 
Την πρώτη εβδομάδα στο ναό Σαολίν εκτός από την εκπαίδευσή τους οι μαθήτές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στα γύρω ιστορικά μέρη όπως το Ταλίν - Το Δάσος με τις Παγόδες, την σπηλιά του Ταμό, την λίμνη των 5 δράκων καθώς και να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή ιατρική του ναού Σαολίν στο ιατρείο που βρίσκεται εντός του ναού. Ο γιατρός έκανε δωρεάν διάγνωση μέσω σφυγμών και εφάρμοσε παραδοσιακές τεχνικές μασάζ δείχνοντας στην πράξη τα αποτελέσματα των τεχνικών της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής του ναού Σαολίν. 

Ο δάσκαλος Γιάν Σαν παράλληλα στο διάστημα αυτό, συνέχισε την εκπαίδευση που έχει αρχίσει εδώ και μια 4ετία στην τέχνη του παραδοσιακού Σάολιν "Σιν Γι Πα" 心意把 (Xīn Yì Bǎ) - Η ένωση της Καρδιάς και του Μυαλού στην ακαδημία Γου Κου Λουίν του δασκάλου Γου Ναν Φανγκ. Την ακαδημία είχαν την ευκαιρία επίσης να γνωρίσουν και οι δύο μαθήτριες της αποστολής που διέμεναν εκείνο το διάστημα στο ναό Σαολίν.
 
Όσο αφορά το κομμάτι του Σάντα, της τέχνης που έχει βγει από τα σπλάχνα του Κουνγκ Φου και είναι παγκοσμίως πλέον καθιερωμένο στις μαχητικές τέχνες χάρις στο εκρηκτικό μείγμα χρήσης χεριών και ποδιών αλλά και τεχνικών πάλης, ένας παλιός μαθητής της σχολής "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου που επίσης συμμετείχε στην φετινή αποστολή, ο Δημήτρης - Ervin Grobocka, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια του δασκάλου Γιάν Σαν, διέμεινε στη μεγαλύτερη σχολή Σάντα της επαρχίας Χενάν, την Shaolin Temple Tagou Wushu School (εδρεύει στα πέριξ του ναού Σαολίν). 
Ο απώτερος σκοπός ήταν να εμβαθύνει στις τεχνικές που κάνουν το Σάντα τόσο αποτελεσματικό μέσο - άμεσης επαφής - πολεμικής τέχνης έτσι ώστε να βοηθήσει στο αγωνιστικό του κομμάτι που τώρα αρχίζει να ανθίζει στην περιοχή της Κορίνθου μέσω της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου Ελλάδος.
 
Η δεύτερη εβδομάδα αφιερώθηκε στο χωριό Τσεν Τζια Γκόου, γενέτηρά του Τσεν Τάι Τσι για την μελέτη της τέχνης της "Ύψιστης Αρχής"...
Εκεί ο  δάσκαλος Γιάν Σαν και οι δύο μαθήτριες τις αποστολής φιλοξενήθηκαν στην οικία και σχολή του δάσκαλου Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 (Wáng Zhàn Guó) όπου και εκπαιδεύτηκαν μαζί του. Κατά την διάρκεια της παραμονής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και εκεί σημαντικά μέρη της περιοχής όπως το λαογραφικό μουσείο του χωριού όπου συγκεντρώνει σπουδαία στοιχεία για το Τάι Τσι του στυλ Τσεν & Γιάνγκ καθώς και το ιστορικό σπίτι των Τσεν όπου υπηρέτησε ο Γιάν Λου Χαν, ιδρυτής του στυλ Γιάνγκ του Τάι Τσι.
 
Πάντα μέσα από αυτά τα ταξίδια, προσδοκούμε να φέρουμε τα πιο υψηλά στάνταρς στους μαθητές μας καθώς και να έχουν και οι ίδιοι μαθητές μας, ιδία εμπειρία της ποιότητας της δουλειάς που γίνεται στη γενέτηρα των Κινέζικων πολεμικών τεχνών του Σαολίν Κουνγκ Φου του Τάι Τσι και του Σάντα στην Κίνα.
 
Προς αυτό το σκοπό ευχόμαστε να συνεχίζουμε να έχουμε την δυνατότητα να τα διοργανώνουμε τέτοια ταξίδια με επιτυχία κάθε χρόνο και ταυτόχρονα να την προσφέρουμε σε όλους όσους το επιθυμούν.
 
Αν κάποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτά τα ταξίδια μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για περισσότερες πληροφορίες στο email corinth@shaolin.com.gr