Σι Σου Γιουίν 释素云 (Shi Su Yun 1923 - 1999) 30η γενιά μοναχών Σάο Λιν

Ο δάσκαλος Σι Σου Γιουίν γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1923, στο χωριό Ντουνγκ Κόου Τσι (Dong Kou Zhi), της κομητείας Γιάν Σι (Yan Shi) στην επαρχία Χο Ναν 河南 (He Nan) στην Κίνα.

Το οικογενειακό του όνομα ήταν Λι Σι Φα (Li Shi Fa). Οι γονείς του ήταν πάρα πολύ φτωχοί, μόλις και μετά βίας μπορούσαν να θρέψουν αυτόν, την αδερφή του ή ακόμα και τους εαυτούς τους. Έτσι μετά την επίσκεψη ενός μοναχού Σάο Λιν στο χωριό τους, η μητέρα του αποφάσισε να τον πάει στο ναό Σάο Λιν.

Ήταν μόλις 8 ετών όταν για πρώτη φορά μπήκε στο ναό Σάο Λιν. Έζησε μια απλή ζωή όπως όλοι οι μοναχοί Σάο Λιν. Μελέτησε το Βουδισμό και τις τέχνες των Σάο Λιν, συμπεριλαμβανομένου σπάνιας γνώσης υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου Σι Τσεν Χο 释贞和 (Shi Zhen He 1875 - 1935). Μετά από δέκα χρόνια σκληρής προπόνησης και αφοσίωσης στο πνεύμα των Σάο Λιν, σε ηλικία 18 ετών, χειροτονήθηκε ως μοναχός και πήρε το όνομα Σι Σου Γιουίν το οποίο τον έκανε μοναχό της 30ης γενιάς Σάο Λιν και αδερφό του μέγα δάσκαλου Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Xi 1924 - 2006).
 
Μετά την καταστροφή του ναού το 1928, έζησε κρυμμένος στα βουνά και προσπάθησε να περισώσει όσα περισσότερα μπορούσε μαζί με τους αδελφούς Σι Ντε Τσαν 释德禅 (Shi De Chan 1907 - 1993), Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Xi 1924 - 2006), και τον Σι Σινγκ Τσενγκ 释行正 (Shi Xing Zheng 1914 - 1987).

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της πολιτιστικής επανάστασης, έφυγε από το ναό Σάο Λιν και επέστρεψε στο χωριό του. Εκείνα τα δύσκολα χρόνια παντρεύτηκε και απόκτησε πέντε παιδιά, τέσσερις γιους και μια κόρη. Ο νεότερος γιος του ο Λι Γιάο Τζιν (Li Yao Jin) ο οποίος γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1960, έγινε μοναχός Σάο Λιν το 1977 και πήρε το όνομα Σι Ντε Αν (Shi De An).

Κατά το τέλος της πολιτιστικής επανάστασης ο Σι Σου Γιουίν επέστρεψε στο ναό Σαολίν μαζί με τον Σι Σου Σι ύστερα από πρόσκληση των μοναχών Σι Ντε Τσαν και Σι Σινγκ Τσενγκ.

Το 1963 η κυβέρνηση της επαρχίας Χο Ναν επίσημα ανακήρυξε το ναό Σάο Λιν επαρχιακό ιστορικό μνημείο. Το 1979 αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του ναού και η ανοικοδόμησή του ξεκίνησε το 1983, εφόσον ο ναός ανακηρύχθηκε από το Κινέζικο Κογκρέσο σαν ένας από τους τελευταίους εθνικούς θησαυρούς. Έτσι οι ελπίδες και τα όνειρα των τεσσάρων δασκάλων έγιναν πραγματικότητα.

Ο Σι Σου Γιουίν ήταν ο δάσκαλος των περισσοτέρων Ντε 德 (De), Σινγκ 行 (Xing), και Γιάν 延 (Yan) γενεών των μοναχών του ναού Σάο Λιν. Πέθανε στις 10 Αυγούστου 1999 στην ηλικία των 86 ετών.

Στο δάσκαλό μου,
"Δεν έχεις πεθάνει. Θα πεθάνεις μονάχα αν κανείς δεν σε σκέφτεται πια."

Σι Γιάν Τσούο 释延 (Shi Yan Zhuo)

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών