Ο Τσαν διδάσκαλος Σι Ντε Τσι 禅师释德慈 (Shì Dé Cí)

Ο Τσαν διδάσκαλος Σι Ντε Τσι 禅师释德慈 (Shì Dé Cí) είναι ένας μοναχός Σαολίν της 31ης γενεάς και  μαθητής του Σι Σου Σι 释素喜. Γεννήθηκε στο Πεκίνο το 1941 και εργάστηκε ως διευθυντής στο ερευνητικό ινστιτούτο υγείας της Κίνας ως το 1989 όπου αφιερώθηκε στον βουδισμό, την καλλιγραφία και στις πολεμικές τέχνες Σαολίν. Καλλιγραφία σπούδασε με τον μοναχό «αδελφό» του, Σι Ντε Τσαν 释德禅.
 
Ο  Ντε Τσι ίδρυσε το  Τσαν Σου Φα 禅书法 (Chán Shū Fǎ) που σημαίνει  "καλλιγραφία ύφους Ζεν" και είναι γνώστης τόσο των πολεμικών τεχνών όσο και της ιατρικής. Έζησε ως περιοδεύων μοναχός, ως επί το πλείστον στην επαρχία Κουάν Ντουνγκ. Σήμερα τελεί ως Ηγούμενος του ναού Ζεν Γιόνγκ Φου στην επαρχία Χουνάν 湖南省永福寺禪書院  (Hú Nán Shěng Yǒng Fú Sì Chán Shū Yuàn). Ο Ντε Τσι, επίσης καταφέρεται ως συγγραφέας στο διάσημο βιβλίο «Καρδιά και Πρόθεση, Ασκήσεις των Έξι Αρμονιών».
 
Μεταξύ των πιο επιφανών αποστόλων του είναι δάσκαλος Άλεξ Τάο (Αlex Tao), ιδρυτής της σύγχρονης μαχητικής τέχνης, του Τζινγκ Τσουάν Τάο (Jing Quan Dao) που χρησιμοποιείται από την κινεζική αστυνομία.

Η απεικόνιση του χαρακτήρα 蘢 (δράκος), θεωρείται από πολλούς ως η πιο αριστουργηματική απεικόνιση από τους εν ζωή, μοντέρνους καλλιγράφους.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών