Σι Γιάν Λου 释延虏 (Shì Yán Lǔ) 34η γενιά μοναχών Σάο Λιν

 
Ο Σι Γιάν Λου 释延虏 (Shì Yán Lǔ) είναι ένας από τους πιo σεβαστούς μοναχούς σήμερα στο ναό Σαολίν. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι θα είναι ο επόμενος ηγούμενος του μοναστηριού. Από τα 31 έτη του, ο Σι Γιάν Λου είναι ολοκληρωμένος αναφορικά με την ευγένεια, τη φρόνηση και την εξαιρετική πολεμική του ικανότητα, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν δάσκαλο Σαολίν.
 
Είναι της 34ης γενιάς μοναχών Σαολίν, γεννημένος το 1970. Το κοσμικό του όνομα είναι Λιν Τσινγκ Χούα (Lin Qing Hua). Γεννήθηκε στο Ταν Τσενγκ (Tan Cheng) της επαρχίας Σαν Τουνγκ 山东 (Shan Dong), από μια γνωστή οικογένεια πολεμικών τεχνών. Ως παιδί άρχισε τις πολεμικές τέχνες κάτω από την επίβλεψη του πατέρα του. Σε ηλικία 15 ετών, η αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες έγινε αγάπη για το ναό Σαολίν.

Οι γονείς του το κατάλαβαν αυτό και τον ενθάρρυναν να πάει στο ναό. Έτσι μπήκε το ναό στα 15 του ως σπουδαστής. Μελέτησε το βουδισμό και τις τέχνες Σαολίν για 3 έτη και αναγνώρισε τον Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin) ως κύριό του, τον σημερινό ηγούμενο του ναού Σαολίν. Το 1988 έγινε μάχιμος μοναχός Σαολίν και το όνειρό του εκπληρώθηκε.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ναό Σαολίν, όλοι οι μοναχοί δεν εξασκούν μόνο τις πολεμικές τέχνες. Μερικοί από αυτούς ασχολούνται με την ιατρική, την καλλιγραφία, τη ζωγραφική κ.λπ. Ο Σι Γιάν Λου είναι λάτρης της κινεζικής λογοτεχνίας και φιλοσοφίας. Έχει ειδικευτεί στη μορφή Σαολίν, Τσι Σινγκ Τσουάν 七星拳 (Qi Xing Quan) "Η γροθιά επτά αστέρων", στη Τα Χουνγκ Τσουάν 大洪拳 (Da Hong Quan) "Η μεγάλη γροθιά του χειμμάρου" και στο Τιέν Μπου Σαν (Tien Bu San) "Το θώρακα σιδήρου". Συμμετείχε επίσης στο γράψιμο του βιβλίου "Μυστικά Σαολίν".

Ο Σι Γιάν Λου έχει κληθεί πολλές φορές για να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου από χώρες της Ευρώπης, την Αμερική, την Αφρική και άλλες. Το 2003 ο ηγούμενος Σι Γιούνγκ Σιν τον κάνει επικεφαλής εκπαιδευτή των μάχιμων μοναχών, η υψηλότερη αναγνώριση για τους μοναχούς του ναού Σαολίν. Πήρε επίσης την άδεια να διευθύνει το σχολείο πολεμικών τεχνών μοναχών μέσα στην περιοχή του ναού Σαολίν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την διάσημη ταινία "Shaolin Temple" (2011) επιλέχθηκαν μαθητές από την σχολή του, που σήμερα απαριθμεί πάνω από 10000 άτομα.

Το 2011 η "Πηγή του Νεαρού Δάσους βρέθηκε στην σχολή του δασκάλου, διδάχτηκε και δημιούργησε στενή φιλική σχέση με τον ίδιο τον Σι Γιαν Λου. Δεξιά με τους δασκάλους της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" σε επίδειξη που έγινε μέσα στην σχολή του όπου έλαβαν μέρος και οι ίδιοι.

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο των δασκάλων της "Πηγής του Νεαρού Δάσους".


 

P1010603_1.jpg
P1010612.jpg
P1010605.jpg
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών