Ο χαρακτήρας "Φο" 佛 (Fú) - Βούδας

Ο κινεζικός χαρακτήρας "Φο" 佛 (Fú) σημαίνει Βούδας και είναι ένας όρος που από φωνητική άποψη μεταφράζεται από τα σανσκριτικά, μια αρχαία ινδική γλώσσα. 

"Φο" 佛 είναι μια φωνητικο-σημασιολογική ζεύξη, ένα είδος κινέζικου χαρακτήρα που προέρχεται από μια φωνητική αλλά και μια σημασιολογική έννοια. 

Στο χαρακτήρα 佛, βρίσκουμε το "Ρεν" 亻(rén) στα αριστερά, ο οποίος είναι μια παραλλαγή του χαρακτήρα 人 "Ρεν" (rén), που αναφέρεται στην ανθρωπότητα, στους ανθρώπους, ή στο ανθρώπινο ον. Ενώ ο ήχος προέρχεται από το χαρακτήρα "Φο" 弗 (Fú) που σχετίζεται με το δικαίωμα. 

Όταν ο όρος "Φο" 佛 εισήχθη για πρώτη φορά στην Κίνα, από φωνητικής απόψεως αποδίδονταν στα κινεζικά ως "Φο Τουό" 佛陀 (Fótuó), ή 浮陀, ή 佛圖 ή 浮圖, ανάμεσα σε άλλες παραλλαγές. Αργότερα, οι Κινέζοι συντόμευσαν τον χαρακτήρα σε ένα ενιαίο χαρακτήρα, τον "Φο" 佛 (Fú). 

Βούδας σημαίνει "ένα φωτισμένο ον," αυτός που έχει γίνει φωτισμένος μέσω της καλλιέργειας (βελτίωση) του χαρακτήρα του καθώς επιτυγχάνει τεράστια σοφία. 
Ένα τέτοιο αισθανόμενο ον έχει μια πλήρη κατανόηση του σύμπαντος και του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των μυστηρίων της ζωής και του θανάτου, κάθε διάστασης της ύπαρξης, της ανθρωπότητας και είναι πραγματικά σε θέση να διακρίνει το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο κλπ. 

Παραδείγματα των όρων που περιέχουν το χαρακτήρα 佛 περιλαμβάνουν "Φο Γι" 佛意 (Fú yì), μια συμπονετική πρόθεση, "Φο Σιάνγκ" 佛像 (Fóxiàng), μια βουδιστική εικόνα ή άγαλμα και "Φο Τζινγκ" 佛經 (Fójīng), μια βουδιστική γραφή ή "σούτρα". 

Η σχολή του "Φο" δηλαδή αυτοί που ακολουθούν τον δρόμο του, ονομάζεται "Φο Τζιά" 佛家 (Fújiā), ή η οικογένεια "Τζία" 家 (Jiā) του Βούδα. Στη Σχολή του "Φο", καλούνται όλοι να επιστρέψουν στην έμφυτη καλοσύνη και να καλλιεργούν τον Νόμο του "Φο Φα" 佛法, (Fófǎ), ή απλά "Φα" 法 (fǎ), την συμπαντική αλήθεια (Ντάρμα). Ο Βουδισμός ονομάζεται "Φο Τζιάο" 佛教 (Fójiào), κυριολεκτικά "διδασκαλία του Βούδα," όπου "Τζιάο" 教 (jiào) σημαίνει η διδασκαλία / η διδαχή. 

Η φράση 佛性 一 出, 震動 十方世界 "(Fú xìng yī chū, zhèndòng shí fāng shìjiè) σημαίνει ότι "όταν κάποιος αποκτήσει την "φύση του βούδα" (佛性, Fú xìng) θα ταρακουνήσει "τον Κόσμο των Δέκα Κατευθύνσεων". Ο "Κόσμος των Δέκα Κατευθύνσεων" αναφέρεται στην βουδική αντίληψη του σύμπαντος.  Η φράση 佛光普照, 禮義 圓明 (Fóguāng pǔzhào, lǐ yì yuánmíng) αναφέρεται στο "φως του Βούδα - Φο Κουάνγκ (佛光, Fóguāng) που φωτίζει παντού και διορθώνει όλες τις ανωμαλίες." Σημαίνει ότι η ενέργεια που εκπέμπεται από τα σώματα εκείνων που καλλιεργούν το νόμο του βούδα μπορεί να διορθώσει όλες τις δυσχερείς καταστάσεις.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών