Τα Λιν 塔林 (Ta Lin) "Το δάσος της παγόδας"

Το κοιμητήριο των μεγάλων διδασκάλων Σάο Λιν έχει έκταση περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται 280 μ. νοτιοδυτικά από τον ναό Σάο Λιν και κοντά στο ποτάμι Σάο Σι (Shao Xi) στο νότο. Στο δάσος, υπάρχουν πολυάριθμες παγόδες σε διαφορετικά σχήματα και ύψος. Κατά μέσο όρο, οι παγόδες είναι περίπου 15 μέτρα ψηλές και μοιάζουν σαν ψηλά δέντρα που σχηματίζουν δάσος. Το πέτρωμα και η μορφή της παγόδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι το αξίωμα του μοναχού και το κύρος του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένας μύθος του ναού Σάο Λιν αναφέρει ότι στην δυναστεία Τσινγκ 清朝 (Qing 1644 - 1911), ο αυτοκράτορας Τσιάν Λουνγκ 乾隆 (Qian Long) έστειλε 500 άτομα από το αυτοκρατορικό του στράτευμα να μετρήσουν τις παγόδες. Πέρασε αρκετός χρόνος για το μέτρημα, αλλά απέτυχαν να δώσουν ένα ακριβές αριθμό. Ο αυτοκράτορας Τσιάν Λουνγκ ανέφερε με νοσταλγία και συγκίνηση: "Είναι πραγματικά ένα δάσος από παγόδες".

Η παλαιότερη παγόδα κατασκευάστηκε το 791 μ.Χ. στη διάρκεια της δυναστείας Τανγκ 唐朝 (Tang 618 - 907). Μια από τις πιο πρόσφατες παγόδες είναι αυτή του μεγάλου δασκάλου Σάο Λιν, Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Χi 1924 - 2006).

Παγόδα είναι μια φράση του βουδισμού, που προέρχεται από την αρχαία Ινδία. Στα σανσκριτικά η λέξη παγόδα σημαίνει τάφος.

Το δάσος της παγόδας του ναού Σάο Λιν είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα από παγόδες της Κίνας.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών