Μοναχοί Σαολίν. Υπάρχουν; Πως μπορώ να γίνω μοναχός ή δάσκαλος Σαολίν;

Η απάντηση είναι μία. Οι αληθινοί μοναχοί Σαολίν υπάρχουν και ζουν μόνο στα μοναστήρια τους...
 
Πολλοί δυστυχώς αυτοχαρακτηρίζονται μοναχοί και είναι παντρεμένοι με παιδιά. Είναι λυπηρό να συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί παραβαίνει μια βασική αρχή των Σαολίν που απαιτεί το να μην ψεύδεται κάποιος. Ως "Πηγή του νεαρού Δάσους" θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανένας μοναχός Σαολίν στην Ελλάδα, για τον απλό λόγο του ότι δεν υπάρχει καν βουδιστικό μοναστήρι και ιδιαίτερα Σαολίν. Το να ασπαστεί κάποιος τον βουδισμό να φορέσει ράσα να ξυρίσει το κεφάλι, να κάνει βουδιστικά τελετουργικά κλπ, δεν κάνει κάποιον επ' ουδενί μοναχό Σαολίν. Μετά το άνοιγμα των ναών στην Κίνα για εκπαίδευση τουριστών και επισκεπτών του δυτικού κόσμου, πολλοί πηγαίνουν σε κάποιο μοναστήρι η σχολή για εκπαίδευση, παίρνουν ένα αναμνηστικό χαρτί και αυτοχαρακτηρίζονται δάσκαλοι και μοναχοί.
 
Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αν κάποιος πραγματικά θέλει να γίνει δάσκαλος Σαολίν και να ανοίξει μια σχολή πρέπει να διδαχτεί και να εκπαιδευτεί τουλάχιστον 9-10 χρόνια στην Ελλάδα (μέσα στις σχολές μας) με τακτές επισκέψεις τα καλοκαίρια στην Κίνα ή να μείνει εξολοκλήρου 5 χρόνια στην Κίνα. Αν βέβαια κάποιος ήδη είναι έμπειρος σε κάποιο σύστημα Κουνγκ Φου, ανάλογα το επίπεδο, η εκπαίδευση μπορεί να είναι πιο σύντομη. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει κανονικά χαρτί δασκάλου αναγνωρισμένο από το κράτος της Κίνας. Έπειτα να γίνει μέλος της Shaolin Europe Assocciation ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το όνομα "Σαολίν" στην Ευρώπη και έτσι να ανοίξει επισήμως μια σχολή. Επίσης συμπληρωματικά μπορεί να λάβει τιμής ένεκεν, ένα όνομα μοναστικής γενιάς πχ "36ης γενιάς μάχιμων μοναχών Σαολίν" ανάλογα με το αν έχει κάποιον ιερέα Σαολίν για δάσκαλο. Φυσικά όμως και αυτό, δεν πιστοποιεί κάποιον να λέγεται "μοναχός" Σαολίν. Αν τέλος θέλει κάποιος να γίνει πραγματικά μοναχός θα πρέπει να απαρνηθεί πλήρως την κοσμική ζωή και να μείνει εφόρου ζωής στο ναό Σαολίν. Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας δυτικός που να το έχει κάνει αυτό... Κάποιοι δυτικοί έχουν ασπαστεί τον βουδισμό και έχουν λάβει ένα ειδικό τελετουργικό για την λήψη το ονόματος που προαναφέραμε, όμως και αυτό δεν κάνει κάποιο μοναχό, γιατί απλά κάνεις δεν έμεινε στον ναό μετά από αυτό το τελετουργικό.

Να σημειώσουμε τέλος για λόγους διευκρινιστικούς, ότι στην Κίνα υπάρχει μια κάστα δασκάλων Σαολίν που χαρακτηρίζονται ως "μάχιμοι Σαολίν", οι οποίοι έχουν ζήσει και εκπαιδευτεί ένα μέρος της ζωής τους στο μοναστήρι και τώρα ζουν μια μισό μοναστική - κοσμική ζωή. Αυτοί έχουν εντολή από τον ηγούμενο του ναού Σαολίν να μπορούν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για την διάδοση του Σαολίν Κουνγκ Φου. Αυτοί έχουν άρτια γνώση της πολεμικής τέχνης αλλά δεν τηρούν όλους τους όρκους των μοναχών οπότε δεν είναι ούτε αυτοί μοναχοί.
 
Με λίγα λόγια ένα ρητό λέει, "το δέντρο φαίνεται από τους καρπούς του και ο άνθρωπος από τα έργα του".
Πριν ένας μαθητής εναποθέσει τον χρόνο, την ενέργειά του και αφιερωθεί σε κάποιον δάσκαλο, συνιστούμε να ρωτήσει, να ψάξει και να ανακρίνει τον δάσκαλο αυτόν. Αν ο δάσκαλος αυτοθεωρηθεί ώς "μοναχός" ας είναι επιφυλακτικός για το καλό του και το καλό του χρόνου της ζωής του που θα αφιερώσει σε αυτόν.
Δείτε ακόμα
Επισκέψεις:5625
"Μάχιμοι μοναχοί Σαολίν" Γου Σανγκ 武僧 (Shaolin Wǔ Sēng)
Σήμερα σε όλο τον κόσμο, ο πολιτισμός των Σαολίν διαδίδεται κατά βάση από τους Γου Σανγκ 武僧 (Wu Seng) "Μάχιμοι μοναχοί". Οι μοναχοί χρησιμοποιούν ως μέσο τις πολεμικές ικανότητές τους, για να διαδώσουν την παράδοση Σαολίν. Είναι μια τάξη μοναχών, την οποία συνήθως συναντούν οι επισκέπτες στο ναό αλλά και άνθρωποι από όλο τον κόσμο ως μαθητές στις σχολές τους.

Επισκέψεις:6116
Αυθεντικοί και ψεύτικοι μοναχοί Σαολίν
Ο 36ης γενεάς μάχιμος μοναχός Σαολίν Σι Ντε Τσενγκ ξεκαθαρίζει τι σημαίνει μοναχός Σαολίν παρουσιάζοντας τις συνέπειες της ακμάζουσας κατάστασης του ναού Σαολίν, τον ρόλο των μάχιμων μοναχών σήμερα, καθώς και το, τι διακρίνει του αυθεντικούς μοναχούς από τους "κάλπικους". Μια συνέντευξη που όλοι οι μαθητές του Σαολίν Κουνγκ Φου πρέπει να διαβάσουν...

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών