Ημερίδα Σαολίν Κουνγκ Φου και Τσι Κουνγκ στην Κόρινθο

Δεκ 16

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στην Κόρινθο βρέθηκε ο δάσκαλος Γιαν Ία (Μιάο Τζιέ) για μια εκπαιδευτική ημέρα Σαολίν Κουνγκ Φου και Τσι Κουνγκ όπου δίδαξε αντίστοιχα το πρωί την παραδοσιακή μορφή της "Γροθιάς του Δράκου" και το απόγευμα την ενεργειακή άσκηση της "Μικρής Μαχητικής Καλλιέργειας". Τα μαθήματα έγιναν στη σχολή της Πηγής του Νεαρού Δάσους Κορίνθου Έρμου 13 στον Συνοικισμό της Κορίνθου. 
 
Ο Δράκος - στα κινεζικά "Λουνγκ" 龙 (Lóng), έχει εμπνεύσει την κινεζική παράδοση όπου σε αντίθεση με το δυτικό δράκο, είναι ένα πολύ εγκάρδιο μυθικό πλάσμα, το οποίο πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και ευημερία. Ο κινεζικός δράκος έχει μεγάλο φιδίσιο σώμα με κοντά χέρια και πόδια με αιχμηρά νύχια. Αυτό το μυθικό πλάσμα μπορεί να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται, καθώς και να αλλάζει κατά βούληση. Αυτά τα χαρακτηριστικά του ισχυρού Δράκου μπορεί να τα δει κάποιος μέσα στο συγκεκριμένο στυλ. Παρά το γεγονός ότι ο Δράκος έχει μαλακή κίνηση, το χτύπημα του παράγεται από συνδυασμό και των δύο δυνάμεων εσωτερικής (μαλακής) και εξωτερικής (σκληρής). Ο Δράκος αντιπροσωπεύει την εσωτερική άσκηση - Τσι 氣 (Qì) και την καλλιέργεια του πνεύματος - Σεν 神 (Shén). Το πρωινό της Κυριακής, το πνεύμα του "Δράκου" αφομοιώθηκε από μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στο μάθημα που πραγματικά αν και κράτησε κοντά στις δύο ώρες δεν άφησε κανέναν χωρίς ενδιαφέρον χάρις στην άψογη μεταδοτικότητα της 34ης γενιάς μάχιμων Σαολίν δασκάλου Γιαν Ία.
 
Το Τσι Κουνγκ 软气功 (Qi Gong) είναι πλέον ένα αναγνωρισμένο σύστημα για την διατήρηση της καλής υγείας και της ευεξίας παγκοσμίως. Η μορφή της ενεργειακής άσκησης της "Μικρής Μαχητικής Καλλιέργειας" - Σιάο Γου Κουνγκ 小武功 (Xiǎo Wǔ Gōng) μας χαρίζει όλες τις απαραίτητες κινήσεις (ως "μικρής" αναφέρεται στη στοιχειώδες - και ως το πιο σημαντική) για να διατηρούμε την ροή της βιοενέργειας 气 (Qi) ανεμπόδιστη και επιπλέον να καθαρίζουμε το μυαλό από την συνεχή ροή των άσκοπων σκέψεων. Ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο ανάπτυξης και καλλιέργειας της προσωπικής μας δύναμης για την καθημερινότητά μας. Το ήσυχο απόγευμα της ίδιας ημέρας ο δάσκαλος μοιράστηκε την πολύ σπουδαία αυτή μορφή άσκησης που παρακολούθησαν οι ενήλικες μαθητές της σχολής.
 
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον δάσκαλο Γιαν Ία και ευελπιστούμε να τον έχουμε σύντομα κοντά μας του χρόνου.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών