Σαολίν Κουνγκ Φου, η ιδανική πολεμική τέχνη για τα παιδιά

Κάθε πολεμική τέχνη για να είναι σοβαρή πρέπει να μπορεί να ασκείται από την παιδική ηλικία και να είναι ικανή να κερδίσει την καρδιά ενός παιδιού.
Παραθέτουμε δέκα λόγους που το Σαολίν Κουνγκ Φου αποτελεί την ιδανική άσκηση για παιδιά μέσα από την πρακτική και την εμπειρία μας.

  1. Δραστηριοποίηση - Το να πάρουμε τα παιδιά από τον καναπέ ή τον υπολογιστή (παιχνίδια) και να τα ενθαρρύνουμε να είναι πιο ενεργά είναι μια πραγματική πρόκληση. Η εγγραφή ενός αδρανούς κινητικά παιδιού σε μια τέτοια σωματικά απαιτητική ενασχόληση όπως το Σαολίν Κουνγκ Φου όχι μόνο αποτρέπει την καθιστική ζωή που έχει συνηθίσει αλλά την αντικαθιστά με μια ευχάριστη δραστηριότητα που τα εμπνέει να δραστηριοποιηθούν σωματικά.

  2. Υγεία - Το κυριότερο ίσως ευεργέτημα μια κινητικής δραστηριότητας σε ένα παιδί φυσικά είναι η καλή φυσική του κατάσταση. Πολλά παιδιά λόγου της καθιστικής ζωής πάσχουν από παχυσαρκία, σκελετικά προβλήματα, υπερελαστικότητα ή αντίθετα, ακαμψία αρθρώσεων κλπ. Το παιδί μέσα από τις ειδικές παιδικές δεξιότητες του Σαολίν Κουνγκ Φου, του "Ντονγκ Τζι Κουνγκ 童子功" αποκτούν όχι μόνο φυσική αντοχή και ενδυνάμωση του σώματος αλλά και να ενισχύουν ευαίσθητες περιοχές του σώματός τους.

  3. Αυτοπειθαρχία - Ένα από τα κεντρικά δόγματα όλων των μορφών των πολεμικών τεχνών δίνουν έμφαση στην αυτοπειθαρχία. Τα παιδιά του σήμερα είναι πολύ καλομαθημένα στο να έχουν ότι επιθυμούν άμεσα και διδαχές αυτοσυγκράτησης και πειθαρχίας δεν είναι πάντα εύκολο να τις δεχτούν. Στα παιδιά που ασκούν πολεμικές τέχνες, γίνεται συνεχής υπενθύμιση του πόσο απαραίτητη είναι η αυτοπειθαρχία.

  4. Κοινωνικοποίηση - Τα παιδιά με περιορισμένη κοινωνικότητα μπορούν ευκολότερα να κάνουν νέους φίλους, όταν είναι σε ένα περιβάλλον ακόμα και με διαφορετικές ηλικίες που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον. Τα παιδιά στην παιδική χαρά μπορεί να μην έχουν πάντα πολλά κοινά σημεία, αλλά συνασκούμενα παιδιά που αγωνίζονται σε μια κοινή προσπάθεια μέσα από το ομαδικό μάθημα "δένονται" το ένα με το άλλο και μάλιστα με ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Ιδιαίτερα οι "ασκήσεις με δύο" όπως αυτή του "Τουί Λιάν" 对练 φέρνουν σε επαφή τα παιδιά και τα ενώνουν για να οικοδομήσουν από κοινού τις δεξιότητές τους στην αυτοάμυνα με βάση την αρμονία της δράσης αντίδρασης και όχι με την μορφή "τυφλών" χτυπημάτων επιβολής που συνηθίζονται σε άλλες πολεμικές τέχνες.

  5. Αφοσίωση - Η αφοσίωση και η συγκέντρωση σε μια άσκηση ή σε μια ρουτίνα με στόχο τη βελτίωση μιας ικανότητας είναι σημαντικό εφόδιο για το παιδί για όλες του τις επιδιώξεις. Το να παλεύει αναπόσπαστο και εστιασμένο σε αυτό που κάνει είναι θεμελιώδης τακτική στο Σαολίν Κουνγκ Φου μιας και είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.

  6. Αυτοεκτίμηση - Η χαρά που λαμβάνει κατά τη διάρκεια του μαθήματος μετατρέπεται σε εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και το αποτέλεσμα είναι μια ενισχυμένη προσωπικότητα που δεν φοβάται να παλέψει και να προσπαθήσει. Ιδιαίτερα στο παραδοσιακό Σαολίν που δεν έχει βαθμίδες και επίπεδα το παιδί δεν έχει το άγχος της αποτυχίας και το αποτέλεσμα πάντα επιβεβαιώνει την προσπάθειά του.

  7. Σεβασμός - Η μάθηση κάποιας πολεμικής τέχνης απαιτεί στο παιδί να δείξει το σεβασμό του στο δάσκαλο. Η σημερινός πολιτισμός έχει χάσει το σεβασμό στην παράδοση, στους δασκάλους και στην αρχαία σοφία. Ο ιδιαίτερος χαιρετισμός που απαιτείται στην αρχή και τέλος κάθε μαθήματος στο δάσκαλο μαθαίνει το παιδί να εκτιμά και να παίρνει στα σοβαρά αυτό που διδάσκεται ξεχωρίζοντας το από το παιχνίδι. Επίσης μαθαίνει να τιθασεύει την δύναμη του μέσω του σεβασμού και της πειθαρχίας.

  8. Αρμονία - Αν σκέφτεστε ότι η διδασκαλία πολεμικών τεχνών προωθεί τη βίαιη συμπεριφορά μάλλον δικαιολογήστε γιατί βλέπεται πολύ τηλεόραση ή κινηματογράφο. Στην πραγματικότητα, μια σοβαρή πολεμική τέχνη διδάσκει τα παιδιά την ειρηνική - μη βίαιη επίλυση διαφορών και τονίζεται η σημασία  της αποφυγής ακόμα και μιας απλής φιλονικίας. Η σοβαρότητα, η ετοιμότητα, η αποφασιστικότητα σε ένα βλέμμα μπορούν να κερδίσουν μια μάχη χωρίς καν να ξεκινήσει. Αυτή είναι και η ύψιστη μορφή αυτοάμυνας. 

  9. Ομαδικότητα - Τα παιδιά μέσα από την ομαδική εργασία συντονισμού εκτέλεσης ενός κινητικού συνόλου (φόρμες εικονικής μάχης, ασκήσεων κ.α.) μαθαίνουν να πειθαρχούν, να οδηγούν και να οδηγούνται με ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, για ένα κοινό αποτέλεσμα.

  10. Βελτίωση - Τα οφέλη της κατάρτισης πολεμικών τεχνών των Σαολίν δεν τελειώνουν στη σχολή. Η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, το αυξημένο επίπεδο φυσικής κατάστασης και οι δεξιότητες συνεργασίας θα βοηθήσουν επίσης το παιδί σας και στις υπόλοιπες κοινωνικές πτυχές της ζωής τους καθώς θα ασκούν θετική επιρροή και στους γύρω τους καθώς το ίδιο θα ωριμάζει και θα φέρεται πιο σοφά και υπεύθυνα σαν να είναι ενήλικας.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών