"Κοσμικοί Μαθητές" και "Κοσμικοί Απόστολοι" Σαολίν

Ο όρος "Κοσμικός Απόστολος" έκανε την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της διάδοσης του Σαολίν Κουνγκ Φου για να υποστηριχθούν οι κοσμικοί μαθητές που ενδιαφέρονται να ασκήσουν και διδάξουν τις τέχνες του ναού Σαολίν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το βουδιστικό μονοπάτι που ορίζει ο αυστηρός κανόνας του μοναχισμού.

Ένας "Κοσμικός Μαθητής" ακολουθεί κανονικά την εκπαίδευση και την πλήρη κατάρτιση Σαολίν Κουνγκ Φου που απαιτείται για να έχει την δεξιοτεχνία και την ικανότητα της πολεμικής τεχνικής του ναού Σαολίν. Εκτός από την τέχνη οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν τους βασικούς κανόνες ηθικής και του ακέραιου χαρακτήρα μέσα και έξω από την σχολή (δηλ.: να μην είναι εριστικός, να μην προκαλεί, να είναι ειλικρινής και ηθικός, να μην είναι εμπαθής κλπ) όπως αρμόζει στο πνεύμα και την φιλοσοφία του ναού Σαολίν.

Ο όρος "Κοσμικός Απόστολος" έγινε ιδιαίτερα δόκιμος σε δυτικούς μαθητές που ήθελαν να εμβαθύνουν και να εξαπλώσουν αυτήν την πολύτιμη κουλτούρα ανά το κόσμο μιας και δεν ήταν δυνατόν αυτό να γίνει μόνο από τους μοναχούς ή ιερείς Σαολίν. 

Ένας "Κοσμικός Απόστολος" εκτός από την πλήρη κατάρτιση που απαιτεί τουλάχιστον 8-10 χρόνια άσκησης, κατέχει και την δικαιοδοσία να μεταλαμπαδεύσει την πολεμική τέχνη του ναού Σαολίν. Η επιλογή του γίνεται με εσωτερικά κριτήρια από τον εκάστοτε δάσκαλό του, όχι μόνο βάσει την ικανότητά του αλλά και με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Επίσης τιμής ένεκεν, παίρνει όνομα της γενεαλογίας του ναού Σαολίν καθώς και τα σχετικά διαπιστευτήρια (πιστοποιητικά) για την άσκηση καθηκόντων εκπαιδευτή - δασκάλου (Τζο Λιάν Jian Lian) από τον έγκριτο ιερέα του ναού Σαολίν Σι Χανγκ Τζουίν, διδάσκαλο και οδηγό μας.

Οι "Κοσμικοί Απόστολοι" πέρα από την πολεμική τέχνη, δεν οφείλουν να ασπάζονται το βουδισμό σαν θρησκεία αλλά να μελετούν και να εμβαθύνουν στην φιλοσοφία του Τσαν (Ζεν) ώστε η πολεμική τέχνη να διαφυλάσσεται από ένα πνεύμα και μια ηθική αξιών όπως γίνεται εδώ και αιώνες στο ναό Σαολίν. 
Αυτό εκφράζει άλλωστε και η γνωστή ρήση "Σαολίν Κουνγκ Φου και Τσαν είναι Ένα". 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών