48 πατημασιές στην αίθουσα των "Χιλίων Αρχιερέων" στο ναό Σαολίν

Ο συνδυασμός της φιλοσοφίας του Τσαν με ένα μοναδικό σύστημα πολεμικών τεχνών έχει γίνει το κύριο χαρακτηριστικό του Σαολίν Κουνγκ Φου. Ως εκ τούτου η αφομοίωση και η πρακτική αυτής της αυστηρής πίστης είναι αυτό που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τους μοναχούς του ναού ως "Σαολίν". Είναι αυτοί που επιδιώκουν την προσωπική τελειοποίηση μέσω αυτού του συστήματος ως ιδανικό και "στόχο ζωής". Με το να κατανοούν πλήρως την ζωή χωρίς φόβο στην καρδιά, καταφέρνουν να επιδεικνύουν εξαιρετική σοφία και δύναμη ψυχής. Τα σημάδια της χρόνιας εξάσκησής τους είναι ανεξήτηλα στον τόπο που γενήθηκε και αναπτύχθηκε η τέχνη αυτή και είναι έκδηλη σε πολλά μέρη του ναού Σαολίν. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα ίχνη που άφησαν οι μοναχοί κατά την εξάσκηση των δεξιοτήτων και έχουν έχουν διαμορφωθεί μέσα στο χρόνο στην αίθουσα των "Χιλίων Αρχιερέων".
 
Ο δάσκαλος Γου Ναν (Σι Ντε) Φανγκ μας λέει χαρακτηριστικά:
Ο καθένας που έχει επισκευθεί το ναό Σαολίν γνωρίζει τις πατημασιές αίθουσα των "Χιλίων Αρχιερέων". Αυτά τα σημάδια μπορούν να αποδείξουν ότι η ικανότητα στο Σαολίν επικεντρώνεται στο κάτω μέρος του σώματος. Εκεί εστιάζεται η ενίσχυση του ζωτικού Τσι και η εσωτερική άσκησή του. Υπάρχουν 48 πατήματα στο σύνολο.
Αυτός ο τρόπος βήματος εκτελείται σε μια ευθεία γραμμή ενώ η πυγμή χτυπά χαμηλά, που είναι και τα χαρακτηριστικό του. Αυτό δείχνει ότι η πολεμική τέχνη Σαολίν επικεντρώνεται στην πραγματική μάχη. Το δυνατό "πάτημα" δηλώνει ακριβώς αυτή η κατάσταση, η πραγματική δύναμη από την άνοδο και το "σκάσιμο χαμηλά" - το ανέβασμα και το κατεβασμα εκεί.
Η δύναμη αυτή είναι πολύ φυσική. Αν χρησιμοποιείται δύναμη και ολόκληρο το σώμα λειτουργεί ως μια ενότητα, η δύναμη είναι πολύ ελαστική και διεισδυτική. Όπως το ελατήριο. Στην αρχή ειναι πολύ μαλακό αλλά με την αύξηση πίεσης και λόγο της ελαστικότητάς του, η ισχύς, γίνεται μεγάλη όταν απελευθερωθεί. Έτσι η δύναμη εξωτερικεύεται με φυσικότητα προς τα έξω.
Αυτό ονομάζεται δεξιότητα της "διείσδυσης του Σιν Γι Πα".
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών